620 756 015

Fisioteràpia

Recupera l’estat òptim de salut.

Prevenció, pedagogia i tractament de tot tipus de lesions.

img-fisioteràpia

Estudiem la teva lesió de forma personalitzada i planifiquem el tractament més adequat per a tu

A causa de múltiples factors, el cos humà pateix alteracions que afecten l’equilibri, la qual cosa provoca un mal funcionament d’alguna part del cos i, finalment, pot desencadenar en una lesió. Quan una persona pateix una lesió i aquesta es repeteix o apareix en la mateixa zona, pensem que s’està adoptant alguna mala postura, conducta o emoció de manera repetitiva, creant un cercle viciós.

Mitjançant l’ampli ventall de tècniques que ens ofereix la fisioteràpia, t’ajudem a reequilibrar el cos per tal que sigui capaç de recuperar el seu estat de salut al més aviat possible.

El tractament és personalitzat, ja que cada persona parteix d’una base diferent tant física, com emocional i de comportament.

Beneficis de la fisioteràpia:

 • Manteniment i millora de la condició física
 • Valoració, diagnòstic i tractament a mida de lesions
 • Readaptació a l’activitat física
 • Planificació de programes preventius de salut (tant en l’àmbit laboral com l’esportiu)
img-uafis01

Tarifes

 • Sessions de fisioteràpia: 35 €/hora.

Casos pràctics

Motiu de la consulta: dona de 58 anys. Dolor a la part externa del turmell esquerre. Assisteix a la consulta amb crosses, sense especificar el grau de la lesió i amb un embenat que li han col·locat al CAP, que va des del peu fins a sota el genoll. Li han pautat 15 dies de repòs i sense recolzament del peu.

Diagnòstic de fisioteràpia: esquinç de turmell esquerre, grau I-II.

Objectius del tractament:

 • Disminuir el dolor i la inflamació.
 • Reeducar la marxa i eliminar la por que ha estat creada en aquella persona.
 • Recuperar la mobilitat general del peu.
 • Millorar la percepció d’aquest peu.
 • Reincorporar-se a les activitats diàries.

Tractament: 3 sessions

Primer de tot, se li retira l’embenat no funcional que se li ha col·locat al CAP per poder fer una valoració acurada d’aquest turmell. S’arriba a la conclusió que la lesió és poc greu i que la persona pot recolzar el peu al terra i en aquests primers dies solament necessitarà l’aplicació d’un embenat funcional. En aquesta primera sessió, la persona ha arribat amb crosses i sense recolzar el peu al terra, i se’n torna cap a casa sense crosses i caminant amb el seu propi peu. A continuació, es detallen les tècniques utilitzades al llarg d’aquestes tres sessions:

–Drenatge limfàtic que ajudarà a reabsorbir l’edema i a disminuir el dolor de la zona afectada.

–Teràpia manual mitjançant la qual treballem els diferents moviments per tal de restablir la mobilitat del turmell i del peu.

–Exercicis de propiocepció. Aquests exercicis serveixen per recuperar la percepció del peu en l’espai. A la primera sessió fem aquest treball de manera desgravada (sense gravetat). A les altres sessions anem progressant amb dificultats i ja treballem amb la càrrega del pes del cos. Primer treballem sobre les dues cames i progressarem fins a treballar sobre una cama, treballant de manera més específica la cama lesionada.

–Reeducació de la marxa, tot explicant a la dona quina és la manera correcta de caminar, i correcció de les petites compensacions que fa alhora de caminar per la por que encara té de recolzar el pes sobre la cama afectada.

–Embenat funcional: per garantir l’estabilitat d’aquest turmell i evitar recaigudes. El primer dia li realitzem un “tape” per estabilitzar la zona i, durant les altres sessions, com que la resta d’estructures ja poden treballar millor, és suficient amb col·locar un “kinesiotaping o tires de colors” per estimular la musculatura i ajudar a acabar de reabsorbir l’edema.

Per complementar el tractament, se li expliquen i entreguen a la persona afectada uns exercicis en paper que haurà de realitzar a casa seva per tal d’acabar de curar l’esquinç, i també li serviran com a prevenció d’aquesta mateixa patologia.

Motiu de la consulta: home de 32 anys. Dolor a la part posterior de la cuixa dreta. Assisteix a la consulta amb lleugera coixesa i comenta que va notar una punxada durant un esprint jugant a futbol.

Diagnòstic de fisioteràpia: ruptura muscular del bíceps femoral de la cama dreta, grau I.

Objectius del tractament:

 • Disminuir el dolor.
 • Facilitar el procés de regeneració muscular.
 • Reeducar la marxa.
 • Reincorporar-se a les activitats de la vida diària i també esportiva.

Tractament: 4 sessions

Després de fer la valoració inicial, s’observa un petit trencament a la part del mig del múscul bíceps femoral, amb un lleuger edema, però sense augment de temperatura de la zona afectada. A continuació, es detallen les tècniques utilitzades en aquestes sessions:

–Drenatge limfàtic per ajudar a evacuar aquest edema de la zona i evitar que s’encapsuli en aquesta regió.

–Massatge descontracturant: a causa del sobreestirament del múscul en el moment de la lesió, es va produir una contractura muscular amb la finalitat de protegir la zona. Es realitza el massatge per disminuir el to del múscul, tenint en compte que justament a la zona de la lesió el massatge serà molt menys profund per no desafavorir el procés de cicatrització.

–Tècniques d’alliberació fascial: atesa la lesió, les fàscies, que són els embolcalls dels músculs, també estan afectades i, a través d’aquestes tècniques, serem capaços de restablir un moviment correcte d’aquesta estructura.

–Estiraments: de manera progressiva i buscant el punt de tensió. Els estiraments es poden començar a realitzar des del tercer o quart dia amb precaució i així anar progressant a mesura que passen els dies.

–Activitat física: exceptuant els dos primers dies posteriors a la lesió, a partir del tercer dia la persona ja pot sortir a caminar i progressivament augmentar el temps. El següent pas serà començar a córrer i llavors, més endavant, ja hi anirem afegint exercicis de força, coordinació i flexibilitat.

–Treball excèntric: serveix per orientar correctament les noves fibres musculars que es creen. És bàsic treballar-ho a la fase final de la recuperació.

–Propiocepció: per treballar l’equilibri i el control motor de la cama afectada.

–Pauta d’exercicis per realitzar a casa: en un paper entreguem una sèrie d’exercicis que caldrà realitzar per prevenir possibles recaigudes.

Testimonis

Vaig acudir al fisioterapeuta perquè feia uns quants anys que em feia mal l’espatlla i m’havien parlat molt bé d’ell, i vaig decidir provar-ho perquè ja feia uns mesos que hi notava bastant dolor i m’impedia fer moltes coses del dia a dia.

En David és una persona que té molt bon caràcter i, durant totes les sessions, sempre es va mostrar molt amable amb mi. També em va explicar molt bé el problema que tenia i què faria per intentar solucionar-lo; i això s’agraeix quan ja fa anys que vas a altres llocs i no t’han aclarit mai gaire res. També em va dir que en la recuperació hi havíem de participar tots dos, ell fent les seves tècniques i jo fent els exercicis que m’anava explicant a casa.

Des d’un primer moment ja vaig notar millora i també hi ha una altra cosa que valoro i que per a mi és important. Sempre és puntual i vigila tots els detalls, com, per exemple, cada determinada estona em demana si tinc fred o calor. La veritat és que s’agraeixen aquestes petites coses.

Puc dir que tenia raó, perquè entre la feina que ha fet ell i els exercicis que sempre he anat fent jo a casa, després de molts anys aquesta espatlla ja pràcticament no em fa mal i puc fer la majoria de coses que feia abans.

Gràcies David.

Vic, 8 d’octubre del 2015

Treballo asseguda vuit hores en un despatx, pràcticament sempre al davant de l’ordinador i vaig decidir anar al fisioterapeuta perquè les últimes setmanes les havia passat amb molt dolor aquí a les espatlles i a les cervicals. Fins i tot tenia mals de cap alguns dies. Tot i que no sóc una dona d’anar gaire al fisioterapeuta, aquesta vegada em feia molta falta perquè ja no podia aguantar més aquell dolor aquí a darrere l’esquena.

En un primer moment, em va sobtar que fos un noi tan jove i he de reconèixer que vaig desconfiar una mica. Però al cap d’una estona ja vaig quedar més tranquil·la en veure com n’era de professional i tota la valoració i explicació que m’havia fet sobre el meu dolor. Em va dir que, a part de tenir una contractura de cavall als músculs d’aquí a la zona de les cervicals i l’esquena, també era important que intentés gestionar millor l’estrès (abans li havia dit que la feina em creava molta pressió perquè hi havia mals entesos entre companys).

Jo em pensava que amb ell hi hauria d’anar bastantes sessions cada determinat temps, però he de dir que tot va ser més ràpid del que esperava. Ja en acabar la primera sessió em va ensenyar dos exercicis perquè els pogués fer a casa i em va dir que, per a la següent sessió, em tindria a punt una plantilla d’exercicis impresa. Al final, amb quatre sessions ho vam tenir enllestit i, ara, per sort, fa molts mesos que no tinc cap molèstia.

Vic, 14 d’abril del 2016


620 756 015

Atenció telefònica de dilluns a divendres de 9.00 a 20.30 h

info@psigma.cat

Escriu-nos un email i ens posem en contacte amb tu

Formulari de consulta

Fes-nos una consulta i et responem


logo_psigma_p

Psigma
C. Morgades 19,
baixos i entresòl 3era.
08500 Vic

Tel. 620 756 015
info@psigma.cat
www.psigma.cat


© Psigma 2016    /    Avís legal    /    Política de cookies